Op woensdag 1 juni gaan de winkeliers van het centrum actie voeren tegen het overvloedige stof die de werken met de kasseien veroorzaken in de winkelstraten.




 
Initiatiefneemster van de 'Actie Stof in Thals'  Jenny De Becker van Maridadi uit de Bovenrij 38 : 'We doen aan iedereen  een dringende  oproep om op woensdag 1 juni naar de middenstandsvergadering te komen aanvang om 20 u in de benedenzaal van het administratief centrum.
 
De benedenzaal is niet gemakkelijk te vinden. Als je de trappen hebt vooraan dan moet je deze opgaan en dan links, binnen doorlopen tot achteraan en daar is die zaal helemaal beneden.

Zakje straatzand meebrengen
Breng a.u.b.ieder een zakje straatzand mee, we gaan dan een ludieke actie houden en onze zakjes voor de vergadertafel uitschudden en terwijl allemaal hoesten en kuchen.

’t Is schandalig dat onze klanten binnenkomen in onze winkels terwijl ze niezen en hoesten door de prikkelingen van dat vieze cementstof.
Mensen met astma blijven beter binnen, zelfs een gezond mens zou er stoflongen van krijgen!
 
Wie wil er in een restaurant een zandmenu gaan eten?
Wie vindt het leuk om het stof eerst uit de nieuw aangekochte kleren te moeten kloppen?
Kunnen de beenhouwer en de bakker het zand buiten houden?
Niet alleen de winkels krijgen het stof binnen, ook de mensen die op een appartement wonen klagen dat het stof tot boven binnenvliegt.
 
Wat doen onze burgemeester en onze schepen van openbare werken hier aan? Niks.
Bestaat er een milieudienst die voor de gezondheid van de bewoners moet zorgen? Neen.
 
Een aannemer eventjes opbellen om te zeggen dat er water moet gesproeid worden? Allez, kom, die doen niets of er moet gedreigd worden met geldboetes…en dan moet de politie in actie komen met procesverbalen nietwaar?
 
Dan nog iets: vanmorgen kwam er een dame in de Bovenrij vragen hoe ze in de Zandstraat kon geraken, haar auto had ze voor de Bovenpoort moeten parkeren.
Tijdens vorige werken werden er wegwijzers naar de straten uitgehangen, kan dat nu niet? Deze werken zijn morgen nog niet gedaan… ondertussen is Herentals helemaal afgesloten…
 
Ik zal er zijn woensdag 1 juni, ik hoop dat we met velen gaan zijn.
Tot dan?'  aldus Jenny De Becker.

Foto's archief / Nnieuws.